Ana Sayfa
Bölüm Başkanından...

Bölüm Başkanından...

  

 

Sevgili Öğrenciler,

 

Özel gereksinimli bireylerin bağımsız yaşam becerisi kazanarak toplumda “ben de varım!” diyebilmeleri için özel eğitimin rolünün çok büyük olduğu bilinmektedir. Etkili bir özel eğitim için ise, özel gereksinimli bireylerin topluma, toplumun da özel gereksinimli bireylere uyumunun nasıl gerçekleştirileceğini ve eğitimini bilen, uygulayabilen, nitelikli, özverili ve idealist öğretmenlere ihtiyaç vardır. Bu amaç doğrultusunda kurulmuş olan Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü 2005’ten bu yana eğitim vermektedir. Genç ve nitelikli kadromuzla, sadece alan bilgisine değil; genel kültür, öğretmenlik uygulaması, sosyal sorumluluk projeleri gibi alanlara önem vererek öğretmen adaylarımızın nitelikli yetişmesi için var gücümüzle çalışmaktayız.

Özel Eğitim Öğretmenliği Programımız; devlet okullarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde çalışma olanaklarıyla, çağımızın çekici ve gelecek vadeden meslekleri listesinde yer almaktadır. Ayrıca, mezunlarımız kendi özel eğitim merkezlerini açabilmektedirler. Bu olanakların yanı sıra, tercih eden mezunlarımız yurtiçi ve dışında, özel eğitim alanında akademik kariyer yapabilmektedirler. Alan mezunlarının zihinsel yetersizlik, otizm gibi farklı özel eğitim kategorileriyle çalışma imkanları olduğu da unutulmamalıdır.

 

 

Bölümümüzü, iş olanaklarının yanı sıra cazip kılan özellikleri arasında Erasmus Programı ile öğrencilerimizi yurt dışı deneyimi yaşatmak, alanda önemli çalışmaları olan uzmanların davet edildiği konferanslar, seminerler düzenleyerek öğretmen adaylarımızı geliştirme imkanı yaratmak sıralanabilir.

 

Ülkemizde özel eğitim alanındaki farkındalığın her geçen gün artması ve nitelikli özel eğitim öğretmenlerin yetişmesi temennisiyle…